04.09.2024.

19:05

Foto: Foto: RINA, Starsportphoto

Sport

Ima se, može se! Mitrović kupio dvorac kao iz bajke (FOTO GALERIJA)

Naš reprezentativac kupio je dvorac koji ostavlja bez daha, a ceo kompleks poznat je pod imenom Tošina banja i nalazi se u selu Rožanstvo, nadomak Zlatibora!

Prelepi zamak prostire se na pet nivoa, ima crvene fasadne cigle, visoke kule i ogromne terase, sa kojih se pruža fantastičan pogled. Okružen je netaknutom prirodom, tu su i bazen, vrt, ali i izvor lekovite vode, koja se posebno koristi u dermatološke svrhe.

Izgradnju turističko-banjskog objekta počeo je Toša Lazović davne 1974. godine, ali nije uspeo da završi radove, pošto je preminuo 1999, dok njegovi naslednici žive u SAD. On je izgradio i oko kilometar puta koji vodi do centra Zlatibora, dok su ostatak finansirali lokalni meštani.

Ipak, proverom u Katastru nepokretnosti jasno se vidi da je imalac prava svojine upravo najbolji strelac u istoriji našeg državnog tima.

- Tošina banja je zaista prelepa, naročito dvorac. Meni je baš bilo žao što je dugo bila napuštena, a onda sam čuo da ju je kupio fudbaler Aleksandar Mitrović. Do banje vodi makadamski put, koji je nedavno ponovo nasut, što meni dokazuje da je nečija, jer su Tošini naslednici odavno u Americi - rekao je jedan od meštana sela Rožanstvo za portal "Mondo".

Popularni Mitar trenutno nastupa za Al Hilal, a u klubu iz Saudijske Arabije ima godišnju platu od čak 25 miliona evra. Prethodno je od 2018. do 2023. nosio dres engleskog Fulama, gde je primao 6,3 miliona po sezoni, pa nije ni čudo što je rešio da stečeni novac uloži u nekretnine.

Informer

Aleksandar Mitrović u dresu Al Hilala

Iskusni napadač je prošle godine kupio objekat na Kopaoniku, od oko 300 kvadrata, sa sedam apartmana koje izdaje, a u domaćim medijima se spekulisalo da je za to izdvojio tri miliona evra.

Takođe, poseduje i prelepu vilu u rodnom Smederevu, kao i stan u centru Beograda, tačnije na Vračaru. To je penthaus na dva sprata, od 400 metara kvadratnih, koji ima đakuzi, igraonice za decu i sobu za dadilju, a koštao ga je 800.000 evra.

Informer

Aleksandar Mitrović sa decom i suprugom Kristinom 

Na sve to, Mitrogol je pre dve godine platio 200.000 evra udeo u Galeriji "Ninić", koja se nalazi u samom centru grada u kom je rođen. Radi se o osam prostorija u stambeno-poslovnoj zgradi, za koje nije utvrđena delatnost, površine 328 kvadrata, a vrednost se procenjuje na 86.100 evra.