05.09.2024.

12:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Čuveni as ne veruje u "orlove"! Nemamo stila, zavisimo od pojedinaca...

Reprezentacija Srbije nije mogla da ima teži posao na startu A divizije u Ligi nacija. Aktuelni prvak Evrope stiže u Beograd u najjačem sastavu, a dočekaće ih oslabljeni i znatno podmlađeni "orlovi".

Selektor Dragan Stojković Piksi "preživeo" je na klupi nakon neuspeha na EP u Nemačkoj, ali su igrači počeli redom da mu otkazuju. Oprostio se kapiten Dušan Tadić, on nije pozvao Filipa Kostića, Mijata Gaćinovića, Vanju Milinković Savića, Filipa Mladenovića i Uroša Spajića, a na okupljanje nisu došli ni Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić, Dušan Vlahović, Miloš Veljković i Nemanja Maksimović.

S obzirom da je Đukić ostavio dubog trag na Pirineija, gde je s velikim uspehom nosio dres Deportiva La Korunje i Valensije, logično je što su tamošnji mediji želeli da čuju njegovo mišljenje o aktuelnoj situaciji.

- U Srbiji generalno postoji nezadovoljstvo. Istina je da smo bili na Mundijalu i EURU, ali bez nekog posebnog učinka. Nemamo stila. Ne postoji jasan put ili model igre, a to je od suštinskog značaja. Mnogo zavisimo od inspiracije pojedinaca - kaže Đukić u intervjuu za ugledni "As".

Informer

Podmlađena reprezentacija Srbije

Nekada sjajni defanzivac osvrnuo se i na izostanak najboljih igrača protiv "crvene furije".

- Mitar, Sergej i Vlahović su sjajni, ali njihovo odsustvo bi trebalo da motiviše ostale. Ovaj meč vidim kao mogućnost da poraste želja za dokazivanjem. Španija je jasan favorit, ali igrati sa jednim od najboljih timova na svetu je prilika za Srbiju da se iskupi i stekne kredibilitet, koji trenutno nema. Ovde ljudi više ne veruju u državni tim. Naravno da nemamo šta da izgubimo. Trebalo bi da iskoristimo prednost ove utakmice da steknemo entuzijazam za naredni period. Biću na stadionu - poručuje Đukić.

Bivši trener Partizana u dva mandata oduševljen je načinom na koji igra prvak Evrope, a izuzetno ceni i selektora Luisa de la Fuentea.

- Španija je trenutno možda i najbolja na svetu. Bila je u stanju da se regeneriše, a poslednji uspesi svedoče velikom radu i veri u tu ideju. Znamo kako će igrati u Beogradu, ali ne znamo kako će naš tim. To je čudno - naglašava Đukić, a potom dodaje:

Informer

Miroslav Đukić

- Na EP smo videli Lamina Jamala i Nika Vilijamsa, ali Rodri, Fabijan, Olmo i ostali su fantastični. Selektor radi fenomenalan posao. De la Fuente možda nije bio mnogo poznat u svetu međunarodnog fudbala, ali njegov rad ga je gurnuo u žižu javnosti, jer je sklopio fantastičnu ekipu. Da mogu, sve bih prekopirao od Španije. Dominacija, posed lopte, presing, defanziva... Svi želimo da budemo kao "furija" - zaključuje Đukić.