05.09.2024.

14:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Kakav sunovrat! Partizanovo čudo od deteta završilo u Drugoj ligi Belgije!

Verovali su mnogi da će supertalentovani ofanzivac napraviti veliku karijeru, njegov potencijal nije promakao ni skautima evropskih klubova, a najbrži je bio Mančester siti, koji ga je u januaru 2021. godine kupio od Partizana za 8,5 miliona evra.

Stevanović se već narednog leta i zvanično preselio na "Itihad", radio je sa B timom, ali je procenjeno da je bolje da ide negde na pozajmicu, kako bi imao minutažu. Izbor je pao na holandski Herenven, gde je brzonogo krilo proveo jednu sezonu, odigrao 24 utkmice, dao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Sledeća stanica bio je Portugal. Obukao je dres Santa Klare, ali na Pirinejima se nije mnogo naigrao. Samo devet nastupa i jedna asistencija bili su više nego skroman učinak.

Potom je prošlog leta usledio povratak u Holandiju, ali je u pitanju bio RKC Valvajk. Popularni Fića je na 17 mečeva zatresao mrežu samo dva puta, a sada čeka novi izazov, ali ne u elitnom rangu.

Informer

Filip Stevanović iz perioda u Partizanu

Momak rođen u Arilju preselio se u Belgiju, ali će sa Lomelom nastupati u Drugoj ligi, što je ozbiljan korak unazad i još jedna potvrda da mu karijera ide silaznom putanjom.

Ogromna šteta, jer s obzirom na potencijal, brzinu i driblerske sposobnosti koje poseduje, sigurno ima kvalitet za mnogo veće domete. Izgleda da ni sve to, ipak, nekada nije dovoljno.