05.09.2024.

15:36

Foto: Reuters

Sport

Benfika imenovala novog trenera pred Zvezdu, ali i ostala bez važnog igrača!

Loše su fudbaleri Benfike krenuli u novu sezonu, zbog čega je rukovodstvo na čelu sa predsednikom Ruijem Košto hitno reagovalo i napravilo nekoliko ozbiljnih promena.

Prvi je ceh platio trener, otkaz je uručen Rodžeru Smitu, a potom se krenulo i u renoviranje igračkog kadra. Ipak, s obzirom da klub sa "La Luža" već 19. septembra očekuje prvi ispit u novom formatu grupne faze Lige šampiona i duel sa Crvenom zvezdom na "Marakani", prioritet je bio da se nađe novi šef stručnog štaba.

Portugalski mediji pisali su da se pregovara sa čuvenim Italijanom Masimilijanom Alegrijem, ali je izbor na kraju pao na domaćeg stratega. Tako se Laž posle četiri godine vraća na stadion "La Luž", gde je radio u periodu od januara 2019. do juna 2020, a osvojio je titulu i trofej Superkupa.

U međuvremenu je imao angažmane u engleskom Vulverhemptonu i brazilskom Botafogu, a sada ponovo dolazi u trenutku kada mora da "gasi požar".

S druge strane, Benfiku je napustio dugogodišnji prvotimac i zamenik kapitena Žoao Mario (31). Iskusni vezista prešao je u Bešiktaš, koji ga je doveo na jednogodišnju pozajmicu, uz obavezan otkup ugovora narednog leta za pet miliona evra.

Podsetimo, "orlovi" su prethodno prodali defanzivnog vezistu Žoao Neveša u PSŽ, napadača Markosa Leonarda u Al Hilal, štoper Morato je otišao u Notingem forest, krilo David Neres u Napoli, ofanzivac Rafa Silva u Bešiktaš, a vezista Paulo Bernardo u Seltik.

S druge strane, u Lisabon su stigli napadači Vangelis Pavlidis (AZ Alkmar) i Zeki Amduni (Barnli), krila Kerem Akturkoglu (Galatasaraj) i Bendžamin Rolhajzer (Estudijantes), vezisti Renato Sančez (PSŽ) i Leandro Bareiro (Majnc), desni bek Isa Kabore (Mančester siti), levi bekovi Jan Niklas Beste (Hajdenhajm) i Alvaro Kareras (Mančester junajted).