05.09.2024.

16:33

Foto: EPA Images

Sport

Španci bez najboljeg na Srbiju! Mlada zvezda neće igrati na 'Marakani'!

Fudbalska reprezentacija Srbije znatno oslabljena i prilično podmlađena dočekaće Španiju na startu divizije A u Ligi nacija, a izvesno je da ni gosti neće biti u punom sastavu.

Naime, kako prenose mediji sa Pirineja, jedan od najboljih igrača današnjice i zvezda minulog Evropskog prvenstva u Nemačkoj neće istrčati na teren protiv "orlova".

Mlada zvezda Barselone je na okupljanje državnog tima došao sa bolovima u listu. Išao je na snimanja i detaljne lekarske preglede, a magnetna rezonanca potvrdila je da nije ništa ozbiljno.

Ipak, selektor "crvene furije" Luis de la Fuente ne želi ništa da rizikuje, ima dovoljan broj igrača na raspolaganju, pa će Jamala najverovatnije sačuvati za meč 2. kola, protiv Švajcarske u Ženevi (nedelja, 20.45).

Informer

Lamin Jamal

Podsetimo, pre sjajnog krilnog ofanzivca sa spiska aktuelnog prvaka Evrope otpali su i iskusni asovi, napadač Alvaro Morata i vezista Rodri, koje je UEFA kaznila zbog isticanja političkih stavova tokom proslave titule u Nemalkoj, dok je mladi Fermin Lopez otpao zbog povrede tetive.

S druge strane, šansu da se nađu u državnom timu dobili su Oskar Mingez, Pau Tores, Pepelu i Jeremi Pino.