05.09.2024.

17:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Bata Mirković pričao Italijanima o Pavloviću: Kombinacija Vidića i Stama!

Došao je Strahinja Pavlović (23) ovog leta u Milan iz Salcburga za 18 miliona evra i odmah oduševio navijače slavnog kluba, ali u sportsku javnost u Italiji. Naš reprezentativac sjajno je odigrao prva dva meča u dresu "roso-nera", a stigao je i da zatrese mrežu protiv Lacija, zbog čega je već postao ljubimac publike.

Zbog toga je medij sa Apenina, ugledni "Tutosport", odlučio da napravi priču o mladom defanzivcu, a da li ima boljeg sagovornika od Zorana Bate Mirkovića (52).

Čuveni as bio je član Atalante i Juventusa, ali je svojevremeno kao šef stručnog štaba Partizana upravo on prvi dao šansu tada talentovanom tinejdžeru. Bio je to 23. februar 2019. godine.

- Da ga ja nisam bacio u vatru, nekom drugom bi to palo na pamet. Odmah sam primetio da je ozbiljan momak, sa željom da radi i napreduje. Oduvek je imao kvalitet, a u međuvremenu se fizički nadogradio. Postajao je sve snažniji iz godine u godinu, sticao iskustvo i sada je u Milanu - kaže Mirković za "Tutosport".

Informer

Strahinja Pavlović proslavio prvenac u dresu Milana

Popularni Kalaba je za prvi tim crno-belih odigrao ukupno 57 utakmica, dao dva gola i upisao tri asistencije, a već u januaru 2020. prodat je Monaku za deset miliona evra.

Igrao je još za belgijski Serkl Briž i švajcarski Bazel, pre nego što je preko Austrije i "bikova" ovog leta stigao na "San Siro".

Zbog svoje borbenosti, požrtvovanosti i ogromne želje navijači su ga svuda voleli i poštovali. Vrlo brzo je kupio i poverenje trenera Milana, Paula Fonseke.

Informer

Zoran Mirković iz perioda dok je sedeo na klupi Partizana

- Kako Pavlović igra levom nogom, uporedio bih ga sa Đorđom Kjelinijem. Ali, istovremeno ima neke karakteristike Japa Stama i Nemanje Vidića. On je mešavina snažnih tipova. Takođe, važno je da štoperski tandem čini sa nekim s kim će se razumeti. Treba da ima na umu iste stvari i ciljeve kao kao njegov saigrač u poslednjoj liniji - poručuje Mirković.