05.09.2024.

16:47

Foto: Printskrin:Youtube/gagacc

Sport

Velike vesti za srpski fudbal! Stadion u Zaječaru ima sve uslove za evropske utakmice!

Predsednika Komisije za stadione i bezbednost FSS i direktora privrednog društva "FSS Stadioni", Ljubisav Sekulić, otkriva da je pomenuto zdanje dobilo sertifikat poput onog koji već ima "Dubočica" u Leskovcu.

Drago mi je da mogu da obavestim sportsku i fudbalsku javnost da je stadion "Kraljevica" u Zaječaru, ispunio sve kriterijume za dobijanje UEFA 4 kategorije stadiona. Pored stadiona "Dubočica" u Leskovcu, koji je već sertifikovan, očekujemo jako brzo da će i stadion "Lagator“ u Loznici dobiti navedenu kategorizaciju - rekao je Ljubisav Sekulić.

Informer

Sekulić naglašava da je u ovome mnogo pomogla država Srbija.

- Zahvaljujući strateškom opredeljenju FSS, ali uz bezrezervnu pomoć države Srbije, dostigli smo nivo da već od sredine septembra najveći broj klubova može da igra na terenima kao u najrazvijenijim evropskim ligama! Daljim radom i ulaganjem u infrastrukturu, dobićemo definitivno najbolje uslove za sve učesnike fudbalske igre - zaključio je Ljubisav Sekulić.

Fudbalski savez Srbije dodaje da osim stadiona Crvene zvezde i Partizana, sada Evropa može da se igra u na pomenutim objektima.

"To znači da klubovi i reprezentacija mogu evropske utakmice da igraju i van Beograda (stadioni Crvene zvezde i Partizana), u gore navedenim gradovima (Leskovac i Zaječar)", dodaju iz FSS.

Među stadionima koji imaju sve uslove za evropske utakmice nalazi se i onaj u Bačkoj Topoli na kojem igra TSC.