05.09.2024.

19:28

Foto: EPAimages

Sport

Kriminalna odluka Čelsija! Kol Palmer, precrtan u Londonu!

Gotovo ništa dobro nije se desilo Čelsiju od kako je Roman Abramovič velikana iz Londona prodao američkom vlasniku - Todu Boliju. Brojna promašena pojačanja, potrošeno preko milijarde evra, katastrofalni rezultati, smene trenera... Katastrofa. Ipak, u moru loših odluka uprava "plavaca" prošlog leta donela je jednu dobru kada je za 47.000.000 evra od Mančester sitija kupljen Kol Palmer. 

Engleski reprezentativac na "Etihadu" nije mogao da se izbori za svoje mesto iako je Pep Gvardiola izuzetno cenio njegove kvalitete. Trener Mančester sitija nije bio spreman da se kladi na talentovanog fudbalera te je on odlučio da se preseli na "Stamford Bridž". Bila je to, ispostaviće se - sjajna odluka, budući da je prethodne sezone poneo epitet najboljeg mladog igrača Premijer lige.

Palmer je u Premijer ligi postigao 22 gola i podelio 10 asistencija, a jasano je da će i kod novog trenera - Enca Mareske, biti glavna snaga Čelsija. Ipak, želja "plavaca" da naredne sezone u domaćem šampionatu ostvare dobar plasman naterala je stručni štab da se Palmerovih usluga odrekne na međunarodnoj sceni!? 

Informer

 

Naime, Čelsi je predao spisak igrača na koje računa za Ligu konferencija, a među njima nema Kola Palmera. Mediji u Engleskoj prenose da je povod za takvu odluku leži u činjenici da će ofanzivac poneti najveći teret u Premijer ligi te da je plan da ga odmaraju u trećem po rangu UEFA takmičenju. 

Čelsi je, naravno, zadržao mogućnost da Palmera za Ligu konferencija registruje tokom zimske pauze  u slučaju povodoljnog rezultata. Istina, kada se pogledaju rivali "plavaca" stiče se utisak da i bez MVP-a Premijer lige četa Enca Mareske ne bi trebala da ima problema. 

Engleski velikan će tokom prve faze takmičenja igrati protiv Genta, Panatinakosa, Noe, Hajdenhajma, Astane i Šamrok Roversa.