06.09.2024.

07:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Debi iz snova za Nedeljkovića! Brutalna statistika mladog beka protiv prvaka Evrope! (VIDEO)

"Orlovi" su delovali izuzetno disciplinovano i koncentrisano u svakom segmentu igre, ali apsolutno je najveći utisak ostavila organizovana igra u odbrani i jasna ideja šta se time želi postići.

Ono što posebno raduje fudbalsku javnost u Srbiji svakako je što su u ovakvoj utakmici bitnu ulogu imali debitanti u nacionalnom timu, a najjači utisak ostavio je definitivno sjajni Kosta Nedeljković.

Bek Aston Vile, i nekadašnji igrač Crvene zvezde, je u potpunosti kontrolisao sve na desnom boku naše reprezentacije, a statistika koju je imao protiv Španije nikog nije ostavila ravnodušnim.

Nedeljković je za 90 odigranih minuta na svom debiju imao čak 86% uspešnih dodavanja, u duelima nije napravio nijednu jedinu grešku. 

Čak četiri puta je uspešno otklonio opasnost ispred gola Srbije, od čega jednom glavom. Kada je imao borbu sa španskim asovima na zemlji nijednom nije probijen, a najvažnije za statistiku i samopouzdanje jednog defanzivca njegov tim nije primio gol.

Nema sumnje da će Piksi posle ovakvog nastupa moći ozbiljno da računa na momka koji ima tek 18 godina i koji je pokazao kvalitet protiv jedne od najmoćnijih selekcija na svetu.