06.09.2024.

09:49

Foto: Starsport/Tanjug/Peđa Milosavljević

Sport

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...

Nekadašnji napadač Atletiko Madrida i Verdera po običaju je gostovao u studiju RTS-a i analizirao igru našeg nacionalnog tima. Na poluvremenu je imao šta da kaže na račun promašaja Luke Jovića, a po okončanju susreta priznao je da su ga "orlovi" prijatno iznenadili protiv jedne od najjačih ekipa na svetu.

Naročito je izdvojio Predraga Rajkovića, koji je fenomenalno branio, a sjajnu partiju pružili su svi iz defanzivne linije tima.

- Za naš tim ovaj bod je bitan za samopouzdanje i za utakmice koje dolaze. Rajković je odličan, kao i svi naši reprezentativci. Možemo samo da im čestitamo, jer ipak smo igrali protiv prvaka Evrope. Buduće utakmice pokazaće da li smo na pravom putu. Biće protiv Danske totalno drugačija utakmica i način igre, jači tempo i intenzitet, ali momci su pokazali da su hteli da brane i odbrane grb koji nose. Branili smo se i odbranili protiv evropskog prvaka - kaže Bogdanović.

Informer

Rade Bogdanović

Nešto kasnije, konferenciju za medije održao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i čini se, imao poruku na račun, između ostalih, Bogdanovića. Nije ga imenovao, ali sva je prilika da je mislio na njega, verovatno ne slutivši da je Rade ovog puta nahvalio nacionalni tim.

- Valjda će sada ovi, kako se zovu, fudbalski eksperti što gostuju po televizijama, nešto razumeti i shvatiti. Što se Jamala i Vilijamsa tiče, praktično smo ih udvajali. Birmančević je imao pomoć Nedeljkovića i obrnuto. Nisam želeo da ostanu jedan na jedan, ta disciplina i potrošnja na tom nivou može da me zadovolji - govorio je Stojković.