06.09.2024.

11:48

Foto: profimedia

Sport

Šta se ovo dešava sa Dancima? Još jedan fudbaler povređen, oslabljeni dočekuju Srbiju!

Naime, vezista Matijas Jensen (28) pretrpeo je lakšu povredu na treningu uoči utakmice, čitav meč je presedeo na klupi, pa je iz tog razloga jutros rano napustio tabor reprezentacije. 

Privremeni trenerski tandem Lars Knudsen i Danijel Ager ponovo je bio primoran da izvrši promene u timu, pa je Jensenovo mesto ustupljeno fudbaleru Evertona, Jesperu Lindstremu (24).

Zanimljivo je da je Danska prošla kroz pravu seriju nepredviđenih promena u timu zbog povreda. Na prvobitnom spisku nalazio se Met O'Rajli (23), koji je bio primoran da otkaže svoj nastup zbog uganuća.

Kao zamena za igrača Brajtona pozvan je Maurits Kjergard (21) iz Salcburga, kojem je ovo bio prvi poziv u nacionalni tim. Nažalost, i on je ubrzo pretrpeo povredu, što je dovelo do toga da treća opcija, Matijas Jensen, takođe bude povređen pre susreta sa Švajcarcima.

Na kraju, fudbalska reprezentacija Danske će se osloniti na Jespera Lindstrema, koji bi mogao da se nađe u timu za meč protiv Srbije, zakazan za nedelju od 18 časova u Kopenhagenu. 

Lindstrem je postigao jedan od tri gola u ubedljivoj pobedi protiv Srbije (3:0) u prijateljskom susretu pre dve godine, ali ga nije bilo na nedavnom susretu dve reprezentacije na Evropskom prvenstvu.