06.09.2024.

13:35

Foto: EPA

Sport

Misteriozna poruka Mitrovića! Da li je rekorder Srbije ove reči uputio Piksiju? (FOTO)

Njegovo izostajanje, kao i izostanak Sergeja Milinkovića Savića, probudilo je sumnje među navijačima i analitičarima.

Iako su obojica igrača zvanično otkazala selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju zbog povreda, mnogima je delovalo neubedljivo, budući da su obojica odigrala svih 90 minuta za svoj klub Al Hilal samo veče pre otkazivanja.

Njihovo prisustvo na treninzima dok je Srbija igrala sa Španijom dodatno je pojačalo spekulacije o mogućem tihom bojkotu.

Mitrović je na svom Instagram profilu objavio seriju poruka koje su dodatno zbunile javnost.

- Možeš mnogo da naučiš kada si tih i gledaš - započeo je Mitrović, a zatim dodao: - Izgrađeno, a ne kupljeno. Zarađeno, a ne dato. Grizlo se, nije se davalo. Drugačiji, ne prosečan.

Ostaje nejasno da li su ove poruke upućene selektoru Draganu Stojkoviću, koji je nakon meča sa Španijom otvoreno govorio o problemima unutar tima, otkrivajući da pojedini igrači nisu poštovali njegove instrukcije tokom Evropskog prvenstva.

Mnogi navijači su, posle mečeva sa Španijom i Danskom, kritikovali Mitrovića, Sergeja, Dušana Vlahovića i ostale koji su otkazali učešće, sumnjajući da iza svega stoji nešto više od povreda.

Da li su u pitanju stvarne povrede ili skriveni problemi unutar tima, ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno – situacija u srpskoj reprezentaciji daleko je od idealne, a pitanje je kako će se sve to odraziti na buduće nastupe "orlova".