06.09.2024.

16:54

Foto: profimedija

Sport

Albanac ne može da prežali Pavlovića: Ugovori su već bili potpisani, sve je bilo dogovoreno...

Stameni štoper koji je sa Milanom potpisao ugovor do 30. juna 2028. godine, uz mogućnost da se saradnja produži na još godinu dana, ispostavio se kao najbolje pojačanje Italijana u letnjem prelaznom roku. 

Pavlović je u dresu "roso-nera" već zabeležio dva nastupa, protiv Parme (2:1) i Lacija (2:2), protiv koga je upravo postigao svoj prvenac. Groteskno, taj isti klub, za koji je pre pet godina trebao da zaigra, i dalje je bolna tema za bivšeg sportskog direktora, Iglija Tarea, koji je propustio priliku da dovede talentovanog srpskog defanzivca.

- Bio je manje-više isti igrač kao što je i sada. Imao je važnu karijeru u vremenu između Monaka i Salcburga. Odigrao je mnogo mečeva, osvojio mnogo trofeja i stigao u redove Milana kao najbolje pojačanje ovog leta. Dovoljno je dokazao da zaslužuje da obuče dres Milana. Od sada pa nadalje mora konstantno da napreduje, jer igrati za Milan znači igrati na pobedu - istakao je Tare.

Informer

Strahinja Pavlović

Strahinja je tada bio nadomak prelaska u redove Rimljana, otputovao je na završne preglede i potpisivanje ugovora vrednog 5.000.000 evra. Delovalo je da je sve gotova stvar, ali su tamošnji mediji objavili da ima problema sa srcem i nije prošao medicinske preglede.

Naravno, Italijani su tako pokušali da obore cenu tada asu Partizana, pa su ponudili tri umesto dogovorenih pet miliona evra, crno-beli nisu pristalli, pa je karijeru nastavio u Monaku za 10.000.000 evra. 

Na nivou skautinga smo primetili da je mladi igrač sa velikim potencijalom i znali smo da bi takav igrač u italijanskom fudbalu, gde je škola odbrambenih igrača najbolja na svetu, mogao bi mnogo da napreduje i postane vrhunski fudbaler. Ugovori su već bili potpisani, sve je bilo dogovoreno. Tako je bilo i, da budem iskren, ne volim da se vraćam na to jer što više razmišljam o tome, sve više žalim. To je deo prošlosti, ali sam srećan što je uspeo da stigne do Serije A - podvukao je Tare.