07.09.2024.

06:20

Foto: EPA Images

Sport

Neočekivan transfer! Brazilci za džabe doveli Depaja

Napadač je dogovorio saradnju Korintijansom, koji ga je doveo za "džabe". Naime, Depaju je 1. jula istekao ugovor sa Atletiko Madridom, koji ga je u zimu 2023. godine otkupio od Barselone za svega 3.000.00 evra. "Jorgandžije" su sada odlučile da ne produže saradnju s njim, jer su u prelaznom roku doveli Argentinca Hulijana Alvareza.

Očekivalo da će Holanđanin ostati na Starom kontinentu, jer ima tek 30 godina i mogao je da još neku sezonu na visokom nivou. Ipak, nijedan evropski klub očigledno nije poslao odgovarajuću ponudu, pa je Depaj odlučio da sreću okuša u Južnoj Americi.

Brazilski mediji prenose da će napadač sa ekipom iz Sao Paula potpisati dvogodišnji ugovor, a spekuliše se da će za taj period inaksirati oko 12 miliona dolara. Zanimljivo, većinu Depajove plate, odnosno oko 80 posto pokriće klupski sponzori.

Korintijans očekuje da će dolaskom Holanđanina napredovati u ofanzivi, jer su trenutno na 17. mestu u brazilskom šampionatu, a trenutno su među najnefikasnijim ekipama u prvenstvu sa samo 22 postignuta gola u 25 mečeva. 

Holanđaninu će ovo biti šesti klub u karijeri, pošto je prethodno branio boje PSV, Mančester junajteda, Liona, Barselone i Atletika. 

Depaj je sa "lalama" ovog leta stigao do polufinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a uspeo je da postigne samo jedan gol.