07.09.2024.

09:56

Foto: Starsportphoto

Sport

"Orlove" čeka pakao u Kopenhagenu! Danci se naoštrili pred okršaj sa Srbijom! (FOTO)

Posle remija protiv Španije (0:0) na startu takmičenja, "orlovi" putuju na "Parken", gde ih čeka vrela atmosfera i lider grupe, reprezentacija Danske.

Danska je u prvom kolu savladala Švajcarsku sa 2:0 i tako preuzela čelo tabele, a ta pobeda izazvala je pravu euforiju među danskim navijačima.

Stadion "Parken" biće pun do poslednjeg mesta, a prema poslednjim informacijama sa zvaničnog sajta Fudbalskog saveza Danske, preostalo je manje od 1.000 ulaznica. Očekuje se da će "orlovi" biti dočekani u vreloj atmosferi, koja bi mogla dodatno zakomplikovati situaciju za Piksijeve momke.

Informer

Preostale karte na "Parkenu" za meč Danska - Srbija

Ipak, srpski fudbaleri ne mare za ove prepreke. Uprkos odsustvu nekih ključnih igrača u meču protiv Španije, pokazali su borbenost i otpornost, što im daje nadu za ovaj susret. Na aerodromu, pred put za Kopenhagen, raspoloženje u timu Srbije bilo je odlično, a osmesi na licima igrača nagoveštavaju pozitivan duh pred važan duel.

Danska, koja se pokazala kao neugodan protivnik za Srbiju, tri puta je pobedila "orlove" u poslednjim susretima, dok je poslednji meč između ove dve selekcije, odigran na Evropskom prvenstvu ove godine, završen bez golova.

Utakmica koja bi mogla biti ključna za dalji tok takmičenja, ali i za potencijalni plasman Srbije u prvi šešir za žreb za Svetsko prvenstvo 2026, igra se u nedelju u 18 časova na "Parken" stadionu.