07.09.2024.

17:09

Foto: EPAimages

Sport

Navijači besni na selektora! Karsli neće da peva himnu Engleske!

Poraz od Španije u finalu Evropskog prvenstva označio je kraj ere Gereta Sautgejta na klupi reprezentacije Engleske. Čelnici Saveza još uvek nisu pronašli dugoročno rešenje za novog selektora te će Goridi Albione na večerašnjem meču Lige nacija protiv Republike Irske predvoditi dojučerašnji Sautgejtov asistent - Li Karsli. 

Nekadašnji fudbaler Evertona tokom reprezentativne karijere branio je boje večerašnjeg rivala - Republike Irske, iako je rođen u Birmingemu. Dakle, Karsli će vatreno krštenje imati protiv "svojih", a tim povodom mediji na Ostrvu otvorili su temu vezanu za intoniranje himni. 

Naime, novinare u Engleskoj interesovalo je koju će himnu pevati Li Karsli, a selektor Gordi Albiona odlučio je da ignoriše obe! 

Informer

 

"To je nešto sa čime sam uvek imao problem dok sam igrao za Irsku. Ta pauza između zagrevanja i početka utakmice, zbog izvođenja himni. Ja je niklada nisam pevao. Uvek sam se fokusirao samo na prve svoje poteze na utakmici. Primetio sam da mi u tim momentima misli odlutaju. Kada sam bio selektor mlade reprezentacije takođe sam bio u svojoj zoni tokom izvođenja himni. Razmišljao sam o protivniku i pripremao prve napade. U potpunosti poštujem obe himne, znam koliko znače državama. U potpunosti ih poštujem", rekao je Li Karsli. 

Izazvalo je to, naravno, brojne kritike engleske javnosti, a ostaje da vidimo kako će Li Karslija večeras dočekati na stadionu u Dablinu.