07.09.2024.

19:31

Foto: epaimages

Sport

Izaći ću na teren i pobediti! Fric zapretio Sineru pred finale Ju-Es opena!

Iskoristio je Tejlor Fric slabu formu najbolji tenisera današanjice i u Njujorku uspeo da dođe do svog prvog grend slem finala. Amerikanac će se za titulu na Ju-Es openu u nedelju boriti protiv prvog reketa sveta - Janika Sinera, a budući da je u prošlosti umeo da savlada Italijana razloga za optimizam ima. 

Fric je u polufinalu grend slema bio bolji od Frensisa Tijafoa i tako zakazao treći okršaj protiv Janika Sinera. Trenutno je 1:1, a prethodna dva meča odigrana su na Indijan Velsu. Amerikanac je bio bolji 2021. godine sa 2:0, dok mu se prvi teniser sveta revanširao ove sezone sa 2:1. Zanimljivo, taj meč odigran je tokom doping skandala... 

Uloga favorita je na strani Janika Sinera, ali Tejlor Fric nema nameru da se preda, naprotiv. Amerikanac je najavio da će na teren u Njujorku izaći motivisan i pobediti prvog tenisera sveta. 

- Oduvek sam igrao dobro protiv Janika. Mislim da je 1-1. Dugo nismo igrali, a poslendji put me je u tri seta dobio u Indijan Velsu. On veoma jako udara lopticu, ali mislim da ja uvek lepo udaram lopticu posle njegovih udaraca. Ne znam šta da vam kažem, uglavnom igram dobro protiv njega - rekao je Tejlor Fric, a potom dodao. 

- Iskreno, uvek sam uživao da igram protiv njega. Mislim da će biti mnogo stresnijih situacija nego danas. Danas sam se osećao dobro. Imam osećaj da ću izaći na teren, igrati jako dobro i pobediti. Kada igram dobar tenis, mislim da je to dovoljan nivo da pobedim - podvukao je Amerikanac.