07.09.2024.

18:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Osetim samopouzdanje i spremnost da odgovorimo izazovima! Pavlović zagrmeo pred Dansku!

Ostvarila je Srbija dobar rezultat na startu takmičenja u A diviziji Lige nacija pošto je na "Marakani" remizirala sa Španijom - 0:0. Selektor Dragan Stojković Piksi na raspolaganju nije imao veliki broj iskusnih igrača, ali su neke mlade nade pokazale da "orlovi" u svom sastavu imaju budućnost. Uz to, sjajan utisak ostavio je štoper - Strahinja Pavlović, koji je bio jedan od najboljih na terenu protiv šampiona Evrope. 

Vremena za odmor nema pošto Srbiju već u nedelju očekuje novi izazov. "Orlovi" će od 18:30 gostovati Danskoj u drugom kolu Lige nacija, a pred novinarima se na zvaničnoj konferenciji za medije pojavio upravo Strahinja Pavlović. 

- Pričao sam sa nekoliko igrača pre utakmice sa Španijom i osetio sam da imamo samopouzdanja. Svi momci su spremni, a to su pokazali i na utakmici. Na njih može da se računa, mogu da odgovore velikim izazovima - rekao je Strahinja Pavlović na startu konferencije za medije. 

Informer

 

Danska je bila rival Srbije i na nedavno odigranom Evropskom prvenstvu. Duel u Minhenu završen je bez golova, ali su Skandinavci zadovoljniji otišli sa "Alijanc arene" budući da im je bod bio dovoljan za plasman u nokaut fazu kontinentalne smotre. Ipak, na pomenutoj utakmici "orlovi" su imali svoje šanse, čak postigli i gol, no, on je poništen zbog ofsajda. 

- Nisam mnogo razmišljao o potencijalnom penalu i da tražim bilo kakav alibi. Gledao sam snimak nakon utakmice, bilo je elemenata, ali sudija nije tako video. Odigrali smo dobar meč, bila je to teška utakmica, a nama je falio jedan gol da prođemo dalje. Da je Luka Jović par milimetara iza igrača njegov gol bi bio priznat i mi bi pobedili - podvukao je Pavlović.