07.09.2024.

22:45

Foto: profimedia

Sport

Liga nacija: Pavlović i Nemačka deklasirali Mađarsku, Holanđani održali čas Bosancima! (VIDEO/FOTO)

"Panciri" su u uvodnim minutima preuzeli kontrolu nad igrom, pokazali nešto ofanzivniju igru i vršili presing na odbranu rivala. To im se "isplatilo" već u 27. minutu kada je napadač Vest Hema Niklas Filkurg na asistenciju Musijale zatresao mrežu Mađara (1:0).

Gosti su nakon primljenog gola pokušali da se vrate u igru, ali su njihovi napadi bili slabi, a bedem iskusnih Nemaca je lako neutralizovao sve potencijalne pretnje. Domaći tim je nastavio da dominira posedom lopte i kreirao nekoliko prilika, ali je do kraja prvog poluvremena rezultat ostao nepromenjen.

Informer

 

Nemci su i u drugom poluvremenu nastavili da "rešetaju" rivala, pošto je 21-godišnji Jamal Musijala preciznim pogotkom duplirao prednost na 2:0. Popularni "panciri" su potom dodatno osvežili igrački kadar, a priliku da zaigra dobio je i nesuđeni srpski reprezentativac Aleksandar Pavlović.

Nedugo zatim, u 66. minutu igre vezista Bajer Leverkuzena Florijan Vic je, ponovo uz asistenciju Musijale, praktično zapečatio sudbinu Mađarske. Nije to Nemcima bilo dovoljno, pa se u strelce upisao i Pavlović, a potom i Kai Havertz sa bele tačke.

Mađarska nije imala ni snage, a ni motivacije da izvede ozbiljan napad i barem za nijansu baci senku na večerašnju blamažu, pa je rezultat na kraju meča ostao 5:0.

U drugom meču Holandija je savladala Bosnu i Hercegovinu ubedljivim rezultatom - 5:2. Domaći su od starta vršili visoki presing i konstantno pretili protivničkom golu. Već u 13. minutu je napadač Mančester junajteda Džošua Zirkzi doveo Holanđane u prednost, posle solidne akcije jedan na jedan sa protivničkim čuvarom mreže.

Bosanci nisu klonuli duhom i ubrzo su uzvratili. Desetak minuta kasnije je Ermedin Demirović izjednačio rezultat na 1:1, nakon što je iskoristio grešku u odbrani rivala i precizno poslao loptu u mrežu.

Međutim, domaći su ponovo poveli u samom finišu prvog poluvremena. U drugom minutu nadoknade je Tijani Rejnders postigao drugi gol za domaći tim, nakon asistencije prvog strelca. Ekipa je sa minimalnom prednošću otišla na poluvreme, a po povratku sa pauze je nastavila sa ofanzivnom igrom. U 56. minutu, napadač Liverpula Kodi Gakpo je povećao prednost na 3:1, zakucavajući loptu u mrežu nakon još jedne sjajne akcije.

Informer

 

Bosna i Hercegovina nije odustajala i nastavila je da traži priliku za povratak. Njihovi napadi postali su sve konkretniji, a u 73. minutu je Edin Džeko uspeo da savlada protivničkog čuvara mreže i smanji rezultat na 3:2.

U 88. minutu je Vut Verghost pogotkom potvrdio dominaciju Holandije, da bi svega tri minuta nakon toga Ćavi Simons definitivno stavio tačku na veliki trijumf svoje ekipe (5:2).