08.09.2024.

16:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Španci napali Srbina! Belić je divljak, podigao je Jamala u vazduh i ostavio ga u bolovima! (VIDEO)

U Barseloni raste zabrinutost zbog čvrstih i grubih startova na Jamala, što je tema koja je izazvala brojne reakcije. Katalonski list

"Mundo Deportivo" danas je objavio tekst u kojem se oštro kritikuje ophođenje protivničkih igrača i sudija prema mladoj zvezdi Barselone i španske reprezentacije.

U fokusu kritika našao se srpski vezista Kristijan Belić, koji je u meču na stadionu "Rajko Mitić" napravio jedan od oštrijih faulova na Jamalu.

"Belić je divljačkim startom podigao paniku i u Srbiji i u Španiji. Tek što je ušao u igru, sedam minuta kasnije, u 62. minutu, on je faulirao Jamala toliko snažno da je španski tinejdžer završio na zemlji u bolovima," piše katalonski list, ističući da je Belić za ovaj start bio sankcionisan. Takođe, list napominje da je i Veljko Birmančević bio nešto čvršći u duelima sa Jamalom, koji je tokom 90 minuta iznudio svega tri faula.

U "Mundo Deportivu" upozoravaju da se Jamal suočava sa sličnim tretmanom i na klupskom nivou, te pozivaju na veću zaštitu sudija kako bi se mlada zvezda Barselone zaštitila od ozbiljnih povreda koje bi mogle uslediti zbog grubih faulova.