08.09.2024.

17:26

Foto: Reuters

Sport

Plaćaju ga sto miliona, a on nije u stanju da igra fudbal! Nemjar pao na testovima fizičke spreme!

Bogata ulaganja u sport na Bliskom istoku tokom prethodne dve godine su put Saudijske Arabije odvela mnoge zvezde svetskog fudbala. Između ostalog, opremu tamošnjeg velikana - Al Hilala, zadužili su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić. Vrlo brzo nakon njih u Rijad je stigao i Nejmar kao najveće pojačanje. 

Odlučio je Nejmar da u finišu svoje karijere potpiše još jedan unosan ugovor. Prema informacijama, Brazilac u dresu Al Hilala zarađuje oko 100.000.000 evra po sezoni, ali fudbal - ne igra. Vrlo brzo po dolasku u Rijad nekadašnji as Barselone i Pariz Sen Žermena se povredio, a do sada je upisao samo pet utakmica u Saudijskoj Arabiji. 

Nadali su se čelnici Al Hilala da bi početkom ove sezone Nejmar mogao da se vrati na teren, ali od tog posla očigledno neće biti ništa. Iako se Brazilac uspešno oporavio od povrede, mediji sa Bliskog istoka javljaju da brzonogi ofanzivac neće biti registrovan za zvanične mečeve sve do početka 2025. godine.

Informer

 

Kao razlog navodi se činjenica da je Nejmar pao na testovima fizičke spreme koje mu je organizovao Al Hilal!? Da, dobro ste pročitali. Brazilac koji zarađuje 100.000.000 evra godišnje nije u stanju da izađe na teren i igra fudbal! 

Naredna kontrolna zakazana je za 25. septembar, što znači da Nejmar ima dve sedmice kako bi se na odgovarajući način spremio i pokazao da je u stanju da igra fudbal.  Čak i ako tako bude, sva nevedeno znači da Brazilac neće biti licenciran za utakmice tamošnje lige, jer je rok istekao, ali tek krajem meseca bi mogao da ga prijavi za mečeve u Ligi šampiona Azije.