08.09.2024.

22:08

Foto: EPA Images

Sport

Hrvati ga žarko želeli, on ih odbio! Olmo imao poziv Dalića pred Mundijal!

Zagrebački Dinamo tokom svoje istorije iznedrio je neke od vrhunskih fudbalera, a među njima svakako je i - Dani Olmo. Španski fudbaler je kao tinejdžer stigao u Hrvatsku iz Barselone, svoj talenat je naplatio na "Maksimiru" i u dresu Dinama počeo da krči put ka svetskim visinama. 

Naučio je Olmo tokom boravka u Zagrebu i jezik, postao miljenik navijača, a nije tajna ni da su Hrvati želeli da ga vide u dresu reprezentacije. Naime, pre šest godina Zlato Dalić je španskom fudbaleru uputio poziv za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali se Olmo samo zahvalio. 

- Tada sam bio najbolji igrač hrvatske lige, a španska reprezentacija me nije zvala. No, rekao sam Hrvatima da ne želim igrati za njih. Zahvalio sam im i rekao da je moj san igrati za Španiju - rekao je Dani Olmo. 

Ispostavio se to kao pravi potez budući da je Olmo godinu dana nakon poziva Hrvatske zaista i obukao dres Španije. Poslednjih sezona jedan je od ključnih igrača u sastavu "furije", a ovog leta je četu Luisa de la Fuentea vodio do titule na Evropskom prvenstvu.