08.09.2024.

20:07

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ne znam da li će takav gol ikada ponoviti... Eraković razočaran!

Ostavila je Srbija dobar utisak u prvom kolu A divizije Lige nacija pošto je na "Marakani" odolela aktuelnom šampionu Evrope - Španiji. Imali su "orlovi" večeras, makar na papiru, lakši zadatak budući da je rival bila Danska, ali se četa Dragana Stojkovića iz Kopenhagena vraća vez osvojenog boda.

Skandinavci su na "Parkenu" slavili sa 2:0, ali je nakon 90 minuta od rezultata daleko lošiji utisak. Srbija je delovala bezidejno, a poslednja linija bila je pod strahovitim pritiskom tokom čitavog meča. Defanzivac - Strahinja Eraković, smatra da je Srbiju na severu Evrope presekao vodeći gol Danske. 

- Na startu utakmice nismo bili loši dok nismo primili gol. Imali su posed, ali bez šansi do vodećeg pogotka. Drugi je bio fantastičan, ne znam da li će to ikada ponoviti. Dali smo sve od sebe, danas to nije bilo dovoljno. Čestitamo Danskoj na pobedi, znamo da je vrhunska ekipa sa odličnim pojedincima. Nismo bili opasni, sada se okrećemo narednim utakmicama - rekao je Eraković. 

Sličan stav ima i Lazar Samardžić koji dodaje da će Srbija u budućnosti morati daleko bolje da koristi svoje tranzicije. 

- Nismo loše krenuli, imali smo par akcija gde smo mogli da odigramo bolje u kontri. Kada oduzmemo loptu moramo bolje u napadu, ne možemo tako lako da je gubimo - poručio je Samardžić.