08.09.2024.

20:17

Foto: EPA Images

Sport

Pavlović utučen: Ovo mi je bila najteža utakmica, bili smo bezopasni!

Fudbaleri Srbije poraženi su večeras na gostovanju od Danske sa 2:0 (1:0) u drugom kolu Lige nacija u okviru A divizije. 

Po završetku meča utiske je izneo i štoper našeg nacionalnog tima, Strahinja Pavlović. Fudbaler Milana smatra da ih je protivnička selekcija nadjačala u svakom segmentu igre, te da su njihovi bledi napadi delovali krajnje bezopasno.

- Mi smo danas izašli malo drugačije, bili smo otvoreniji i imali smo mnogo više posla. Ovo je bila jako teška utakmica, meni sigurno jedna od najtežih u poslednje vreme. Danci su nas nadjačali, većinski su držali loptu i kontrolisali utakmicu. Mi smo pokušavali, imalo je trenutaka kada smo preuzeli posed, ali smo bili bezopasni. Sada se fokusiramo na naredne mečeve, moramo da ih dobijemo kući - započeo je Pavlović, pa dodao:

- Najteža za mene u smislu jer su se sva tri napadača dosta kretala, tražila su prostor. Nilo je tu dosta trčanja, posao koji ja nisam imao na utakmici protiv Španije - poručio je Strahinja.

Informer

Danska-Srbija

Danska je bila rival Srbije i na nedavno odigranom Evropskom prvenstvu. Duel u Minhenu završen je bez golova, ali su Skandinavci zadovoljniji otišli sa "Alijanc arene" budući da im je bod bio dovoljan za plasman u nokaut fazu kontinentalne smotre.

- Veoma slična utakmica kao na Evropskom prvenstvu, s tim što smo danas primili dva gola. Taj drugi je bio posebno efektan. Osetio se umor kod svih igrača posle Španije, sigurno je da je ovo bila još teža utakmica - zaključio je Pavlović.