08.09.2024.

20:44

Foto: profimedia

Sport

Poulsen: Moraš biti jak protiv Srba, nije bilo lako!

Fudbaleri Srbije poraženi su večeras na gostovanju od Danske sa 2:0 (1:0) u drugom kolu Lige nacija u okviru A divizije. Domaći su slavili golovima Gronbeka, i Poulsena, koji se upisao i u asistente na proteklom meču.

Njegova "štikla" predvodila je vodećem golu Danske, a na isteku 60. minuta izveo je još jedan spektakularan potez. Makazicama je Jusuf Poulsen duplirao prednost Skandinavaca na "Parkenu", i tako zapečatio sudbinu "orlova". 

- Kontrolisali smo utakmicu u prvom poluvremenu i igrali dobro, odlično smo izlazi iz pritiska i davali golove u savršenim trenucima. Dobro smo krenuli u drugom poluvremenu. Bila je odlična utakmica i veoma sam srećan zbog gola. Ovaj stadion je neverovatan, svi navijači su sasvim sigurno srećni. Veoma bitna i lepa pobeda za nas, koja nas je zadržala na vrhu tabele Imali smo dobre šanse, rezultat je mogao da bude i veći, ali završilo se sa 2:0. Na kraju smo bili malo umorni, i jedni i drugi, ali sve se dobro završilo - istakao je Poulsen.

Informer

Jusuf Poulsen

Potom je napadač Lajpciga upitan i za srpske defanzivce, koji su, prema njegovom mišljenju, poprilično snažni.

- Oni su jako teški i veliki momci, prilično jaki. Nije bilo lako, ali igrao sam već nekolko puta sa njima. Moraš biti jak protiv Srba - zaključio je Poulsen.