09.09.2024.

06:20

Foto: EPAimages

Sport

Meč protiv Srbije pamtiće zauvek! Heroj Danaca presrećan: Veliki momenat za moju karijeru!

Navijači u Srbiji daće sve od sebe da što pre zaborave meč naše reprezentacije protiv Danske sa "Parkena". Skandinavci su sa 2:0 savladali "orlove" u Kopenhagenu i samo tri dana nakon remija sa Španijom četu Dragana Stojkovića vratili u surovu realnost. 

Za razliku od navijača koji žele da poraz od Danske zaborave, heroj Skandinavaca jučerašnji meč zauvek će pamtiti. Naime, selektor Lars Knutsen na iznenađenje mnogih je protiv Švajcarske šansku za debi ukazao talentovanom napadaču Rena - Albertu Gronbeku. 

Ostavio je Gronbek sjajan utisak protiv Švajcaraca, a samim tim sebi kupio mesto u timu i za meč protiv Srbije. Već na drugoj utakmici brzonogi napadač postigao je svoj prvenac, nažalost, baš protiv "orlova" pošto je nakon lepe asistencije Jusufa Poulsena matirao Predraga Rajkovića. 

- Posle gola, želeo sam samo da proslavim sve kako treba. Bila je to čista radost, pre meča sam razgovarao sa drugarom o tome kako ću slaviti ako dam gol. Nije toliko važno. Ovo je veliki momenat u mojoj karijeri. Možda nisam odigrao najbolji meč, imao sam mnogo izgubljenih lopti, a Srbija je bila veoma kompaktna pozadi. Ali pobedili smo i o golu će se najviše pričati. Jako sam srećan zbog toga - rekao je Gronbek. 

Informer

 

Ofanzivac Rena posebno je zadovoljan zbog činjenice da se napokon našao na spisku reprezentacije Danske. 

- Ovo je bilo pravo iskustvo za mene u smislu edukacije oko nacionalnog tima. Ovde su svi dobri momci, lako prihvataju novajlije, tako da je lako - podvukao je napadač Rena.