09.09.2024.

06:30

Foto: profimedia

Sport

Alarm! Srbija zaboravila kako se postižu golovi!

Nada da može bolje je nestala, stari problemi nisu, i dalje su tu, a možda i najgori od svih su golovi - odnosno nedostatak istih. 

Najbolji fudbaleri Srbije su od početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj odigrali pet utakmica i postigli samo jedan gol! Onaj Luke Jovića u sudijskoj nadoknadi protiv Slovenije. Nismo uspeli da zatresemu mrežu protiv Engleske (1:0), Danske (0:0) i u grupi, te Španije na startu Lige nacija. To nije sve. Od 15 poslednjih okršaja do šampionata Evrope u Nemačkoj, naš tim samo na dve utakmice nije postigao gol, protiv Rusije i Belgije. Doduše, svoju mrežu je sačuvao samo protiv Litvanije, Crne Gore, Kipra i Švedske, ali smo barem postizali golove. 

Informer

Na Evropskom prvenstvu jesmo primili samo dva gol, od Engleza i Slovenaca, defanziva je funksionisala, briljirao je pre svih Predrag Rajković na golu, ali je napad patio. Morate da napadnete, da postignete gol, to je fudbal. Zakazali su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović u Nemačkoj, a bolje nije bilo ni bez njih na startu Lige nacija. Samo jednu veliku šansu protiv Španije i Danske imala je Srbija. Jović je u Beogradu promašio ono što nije smeo. 

Informer

Vremena za promene i filozofiranje nema mnogo. Već kroz mesec dana nas očekuje duel sa Švajcarskom koji bi mogao da bude presudan kada je u pitanju ostanak u A diviziji Lige nacija. Za početak, ostaje nam da se nadamo da će se Mitrović i Vlahović vratiti u reprezentaciju, te da ćemo opet gledati magiju naših napadača.

Činjenica je da smo nadigrani na "Parkenu", ali ne smemo da zaboravimo da je ekipa ostala bez nosilaca i da je potrebno vreme, ne mogu novu igrači da se uigraju za dva dana.