09.09.2024.

10:26

Foto: Printscreen

Sport

Kostić doleteo u Istanbul, dočekao ga spektakl! Navijači Fenera već obožavaju Srbina! (VIDEO)

Nakon višemesečne transer sage, srpski fudbaler - Filip Kostić, napokon je pronašao recept da napusti Juventus. Iskusni spoljni igrač dogovorio je sve uslove saradnje sa Fenerbahčeom, a već sinoć doputovao je u Istanbul na lekarske preglede i ozvaničenje transfera. 

Kostić će u Fenerbahčeu nastupati kao pozajmljen igrač, turski klub je preuzeo kompletnu platu od 2.500.000 evra iz Juventusa, a imaće mogućnost i da ga otkupe na kraju sezone. "Stara dama" je pristala da proda Kostića kroz godinu dana za obeštećenje u visini od 5.500.000 evra. 

Poznato je koliko su navijači Fenerbahčea posvećeni klubu, a da je tako potvrđeno je sinoć. Naime, veliki broj pristalica pojavio se na aerodromu u Istanbulu kako bi dočekali novo pojačanje za sastav Žoze Murinja. 

Srpski fudbaler bio je na meti i drugog istanbulskog velikana - Galatasaraja, ali je nakon razgovora sa Murinjom odlučio da prihvati ponudu Fenerbahčea. U novom klubu čeka ga nekadašnji saigrač iz reprezentacije Dušan Tadić. 

Filip Kostić je karijeru započeo u Radničkom iz Kragujevca, potom je nastupao za Groningen, Štutgart, Hamburger, Ajntraht, a poslednje dve godine branio je boje Juventusa. Šansu za debi imaće već narednog vikenda kada će Fenerbahče gostovati Kasimpaši u 5. kolu turskog šampionata.