09.09.2024.

11:47

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zidan odjavio Mančester junajted! Francuz neće na "Old Traford"!

Želela je uprava Mančester junajteda tokom leta da se rastane sa Erikom Ten Hagom, ali je usled nedostatka boljih opcija na tržištu odlučeno da Holanđanin produži ugovor. Sportski sektor je izašao u susret treneru, angažovao mu brojna pojačanja, no, ni to nije donelo boljitak na startu sezone. 

Mančester junajted je u prva tri kola Premijer lige doživeo dva poraza - od Brajtona i Liverpula, jedini trijumf upisali su protiv Fulama. Slabi rezultati ponovo su Erika Ten Haga doveli na prag otkaza, a španski mediji prenose da na "Old Trafordu" žele da angažuju Zinedina Zidana. 

Legendarni francuski fudbaler slobodan je u izboru novog kluba nakon što se rastao sa Real Madridom. Bio je Zidan na meti Mančestera i pre godinu dana, za njegove usluge raspitivao se i Juventus, ali popularni Zizu još uvek nema nameru da se vrati poslu. U razgovoru za "Ekip" objasnio je da zbog jezičke barijere nikada neće preuzeti "crvene đavole". 

Informer

 

- Da li bih voleo da idem u Mančester junajted? Razumem engleski, ali ne govorim ga tečno. Znam da ima trenera koji idu u klubove bez da govore tamošnji jezik, ali ja radim na drugačiji način. Mnogo elemenata treba da se poklopi da pobedite, to je globalni kontekst. Znam šta je potrebno da se pobeđuje - rekao je Zinedin Zidan. 

Francuski strateg do sada je jedini posao imao u Real Madridu na čijoj je klupi sedeo u dva navrata. Ne krije Zidan ambiciju da u što skorijem preuzme reprezentaciju Francuske zbog čega je tokom leta odbio mogućnost da preuzme Bajern iz Minhena.