09.09.2024.

13:26

Foto: REUTERS

Sport

Fonseka i Milan veruju u Jovića! Srbina čeka nova šansa na "San Siru"!

Surova realnost stigla je Luku Jovića tokom septembarskog okupljanja nacionalnog tima Srbije. Golgeter Milana propustio je "mrtvu" šansu na meču protiv Španije u Beogradu, a potom je sinoć na meču sa Dancima bio potpuno van ritma. Daleko je nekadašnji izdanak Zvezdine omladinske škole od prave forme, ali na "San Siru" veruju u njegove kvalitete. 

Tokom pripremnog perioda trener Paolo Fonseka koristio je Luku Jovića kap prvog napadača. Postigao je Srbin i nekoliko golova zbog čega se činilo da bi na startu sezone mogao da predvodi navalu "rosonera". Portugalac mu je ukazao šansu u prvom kolu Serije A, ali mu Jović nije uzvratio na pravi način. Klub je morao da reaguje i poslednjeg dana prelaznog roka angažovan je još jedan napadač - Tami Abraham.

Mnogi su to videli kao znak Milaneza da se na Jovića ne računa ozbiljno. Ipak, prema informacijama "Korijere delo Sporta", na severu Italije veruju u Jovićeve kvalitete i spremni su da ga čekaju. Isti izvor dodaje da je trener Paolo Fonseka zadovoljan radnom etikom srpskog fudbalera, želi da ga trenira i pokuša da ga vrati u formu koja ga je krasila tokom mandata u Ajntrahtu iz Frankfurta. 

Informer

 

Jović je karijeru započeo u dresu Crvene zvezde, potom je nastupao za Benfiku, a potpunu afirmaciju doživeo je u Ajntrahtu iz Frankfurta. Srpski napadač bio je najbolji strelac u Bundesligi da bi ga 2019. godine u transferu teškom 63.000.000 evra otkupio Real Madrid. Ipak, na stadionu "Santijago Bernabeu" nikada se nije snašao. 

Usledila je pozajmica u Ajtraht, a potom i jednogodišnja epizoda u Fiorentini. Milan ga je u septembru 2023. godine doveo kao slobodnog igrača, a prethodne sezone postigao je devet golova u dresu "rosonera". Navodno, u taboru Milana bili bi zadovoljni ukoliko bi Luka Jović ponovio taj učinak i ove takmičarske godine.