09.09.2024.

17:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

U moru problema jedna dobra vest! Srbija je uradila neverovatan posao na "Marakani"!

Septembarsko okupljanje reprezentacija Srbije završla je bez postignutog gola i sa samo jednim osvojenim bodom. "Orlovi" su u Beogradu remizirali protiv aktuelnog šampiona Evrope - Španije, da bi sinoć u Kopenhagenu doživeli poraz u duelu sa Danskom 2:0. Dakle, pred izabranicima Dragana Stojkovića je pakleno težak zadatak da zadrže mesto u A diviziji Lige nacija. 

Razloga za brigu je mnogo, problema još više - rešenje se ne nazire. Ipak, da Srbija ima kakav-takav potencijal videlo se na meču protiv Španije. Šampion Evrope nije uspeo da zapreti Srbiji u Beogradu. Odbrana "orlova" odolela je jednom od najboljih napada na svetu, a Lamin Jamal prekinuo je svoj niz sjajnih igara u dresu nacionalnog tima. 

Fudbalska stranica "443" objavila je zanimljiv podatak - Lamin Jamal je na prethodnih 14 mečeva u dresu reprezentacije i Španije postigao dva gola i podelio 11 asistencija. U tom rasponu na samo tri utakmice nije uspeo da zabeleži konkretan učinak, a jedan je baš duel protiv Srbije na "Marakani". 

Pre Srbije isto je pošlo za rukom fudbalerima Albanije i Italije na Evropskom prvenstvu. Ipak, postoji suštinska razlika budući da je Srbija jedina odolela Špancima i nije pretrpela poraz. 

U međuvremenu, moć Lamina Jamala osetila je Severna Irska (dve asistencije), Hrvatska (asistencija), Gruzija (asistencija), Nemačka (asistencija), Francuska (gol), Engleska (asistencija), Valensija (asistencija), Atletik Bilbao (gol), Rajo Valjekano (asistencija), Valjadolid (dve asistencije) i Švajcarska (asistencija).