09.09.2024.

22:10

Foto: EPA Images

Sport

Rafa Mir u novom problemu! Valensija pokrenula postupak protiv njega

Mir je početkom meseca uhapšen pošto su dve devojke podnele tužbu protiv njega i njegovog prijatelja zbog seksualnog napada. On je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode i čeka proces suđenja. Jeziv događaj desio se u stanu 27-godišnjeg fudbalera u Valensiji.

Ekipa sa "Mestalje" se u međuvremenu oglasila i otkrila da će sankcionisati svog fudbalera, koji je letos stigao u klub na pozajmicu iz Sevilje. 

"Valensija želi da ponovi svoju čvrstu osudu nasilja u svim njegovim manifestacijama, i da istovremeno poštuje pretpostavku nevinosti. Samo sud može da odluči o krivici Rafe Mira, međutim što se kluba tiče i u okviru svojih nadležnosti, Valensija je analizirala situaciju sa stanovišta režima sankcija koji se primenjuje na profesionalni fudbalski sektor i odlučila da preduzme disciplinske mere. Klub će konkretno pokrenuti postupak protiv Rafe Mira nakon što je shvatio da je njegov način života, tokom odmora, nesporno uticao na profesionalni učinak koji se očekuje od igrača i da je u suprotnosti sa poverenjem koje naši navijači imaju u sve igrače", saopštio je klub.