10.09.2024.

05:23

Foto: X printscreen

Sport

Skandal nad skandalima! Kosovo je Srbija ne daju, a brutalno vređanje Srba može

Skandal je viđen na utakmici tzv. Kosova u Larnaki, gde se igrao meč drugog kola Lige nacija između Kipra i lažne države. Nekoliko navijača kiparske reprezentacije, istakli su transparent "Kosovo je Srbija" na ogradu tribina.

Kipar je inače jedna od malobrojnih zemalja iz Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, pored Grčke, Španije, Rumunije i Slovačke. Transparent se pojavio u 30. minutu utakmice, a reprezentativci tzv. Kosova prekinuli su utakmicu i tražili da se parola ukloni sa tribina, inače nisu želeli da igraju. Ubrzo je reagovalo obezbeđenje i zamolilo navijače da uklone transparent, a sa razglasa su domaćini upozorili publiku da to više ne rade. Navijači su na kraju i skinuli transparent, pa je meč posle prekida nastavljen.

Usledile su i reakcije Srba: "Kosovo je Srbija, mi to znamo, vi to znate, ceo civilizovan svet zna", poruka je jednog navijača na društvenoj mreži "X".

"Kosovo je Srbija zauzeto NATO agesijom".

"Hvala vam braćo sa Kipra".

Samo pre nekoliko dana na utakmici Albanije i Ukrajine pojavio se transparent Kosovo je Albanija u Pragu gde je odigran meč. To nije bio jedini skandal na tom meču, jer istaknuta i zastava UČK, terorističke organizacije i takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova". Naravno, nikome iz UEFA, iako je supervizor bio  na stadionu, nije palo na pamet da reaguje. 

Informer


Videćemo da li će uslediti odložena reakcija UEFA koja stalno bruji kako  ima nultu toleranciju za mešanje politike u sport, a inda se pravi slepa.