10.09.2024.

12:54

Foto: Starsportphoto©

Sport

TSC čekaju milioni u Ligi konferencija! Evo koliko je tim iz Bačke Topole zaradio u Evropi! (FOTO)

Iako će se igrati po novom formatu, bez klasičnih grupa, TSC će se suočiti sa ozbiljnim rivalima, što donosi ne samo izazove na terenu, već i značajne finansijske koristi.

Prethodne sezone, TSC je učestvovao u Ligi Evrope, dok će ove godine snage odmeriti u Ligi konferencija. U skladu s tim, novčane nagrade koje stižu od UEFA su nešto skromnije, ali i dalje predstavljaju značajan priliv za klub.

Prema specijalizovanom sajtu "Football Meets Data", TSC bi trebalo da dobije oko 4,5 miliona evra za plasman u ovo takmičenje, a u ovu cifru nisu uračunati dodatni prihodi koje će klub ostvariti eventualnim pobedama i dobrim rezultatima tokom jeseni.

Pored toga, svaka pobeda i bod u grupnoj fazi donose dodatne bonuse, dok će prihod od prodatih ulaznica i sponzora dodatno napuniti kasu kluba. Nakon što su u plej-ofu za Ligu Evrope izgubili od Makabija iz Tel Aviva, koji predvodi trener Žarko Lazetić, TSC se sada okreće borbi za prestiž u trećem po rangu evropskom takmičenju.

Na listi najplaćenijih klubova u ovom takmičenju, TSC se nalazi pri dnu, ali to ne umanjuje značaj finansijskog doprinosa za klub iz Bačke Topole. Najviše će zaraditi Kopenhagen, sa preko 6,5 miliona evra, dok su na vrhu liste još i veliki klubovi poput Čelsija, Fiorentine i Betisa. Na listi sa srpskim predstavnikom nalazi se i Borac iz Banja Luke, koji će zaraditi skoro 4,6 miliona evra.

Informer

FK TSC - FK Makabi Tel Aviv

Za TSC, učešće u Ligi konferencija predstavlja sjajnu priliku da ne samo podigne svoj sportski rejting, već i obezbedi finansijsku stabilnost i dalje unapređenje infrastrukture i tima.