10.09.2024.

15:17

Foto: epaimages

Sport

Kapiten odlepio, pa opleo po saigračima! Ne rade svoj posao

 

Bio je izuzetno razočaran posle posle poraza, pa je kritikovao defanzivnu postavku Belgije, naglasivši da su imali posed lopte, ali nisu uspevali da stvore ozbiljne šanse, te da ljudi nisu radili svoj posao.

- Igrali smo sa šestoricom u odbrani. Nije bilo povezanosti. Ni u drugom poluvremenu, kada smo gubili. Pitanje je šta vi vidite u toj utakmici. Nije stvar u tranzicijama, već u načinu igre i ljudima koji ne rade svoj posao - kazao je De Brujne, koji je odigrao 107 utakmica za nacionalni tim tokom 14 godina.

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni, De Brujne je bio brutalan, a optužio je i neke saigrača da nisu dali sve od sebe.

- Sve mora da bude bolje. Standard je vrh. Ako ne možete da pratite taj nivo, jednostavno niste dovoljno dobri i morate da date sve na terenu. A neki nisu ni to uradili. Mogu da prihvatim da nismo na tom nivou, to sam uvek govorio. Ali neke stvari su neprihvatljive. Neću više o tome da pričam. To sam radio kad sam imao 18 godina u Genku, sada imam 33 i neću time da se bavim. 

Informer

Navodno je čak posle utakmice tehničkom direktoru  Franku Verkauterenu jasno stavio do znanja da želi da "odustane“. Sukob je eskalirao kada je selektor Domeniko Tedesko komentarisao situaciju, rekavši da je razgovarao sa Kevinom nakon utakmice.

- Nisam gledao intervju. Posle sastanka, pričao sam sa njim. Normalno je da je razočaran, svi smo. Kevin je pobednik i emotivan je u ovakvim situacijama. Ponekad kažete stvari u afektu. Da li se plašim da će prestati da igra za reprezentaciju? Nije vreme za takve razgovore. Svi treba da se smirimo - spušta loptu Tedesko.