10.09.2024.

14:58

Foto: ATA Images

Sport

UEFA donela odluku! Evropa se vraća u Humsku, ali bez Partizana!

Umesto toga, izraelski velikan Makabi iz Tel Aviva, na čijoj klupi sedi bivši igrač i trener Partizana, Žarko Lazetić, odabrao je beogradski stadion kao domaći teren za grupnu fazu Lige Evrope.

Makabi je zbog trenutne bezbednosne situacije u Izraelu bio prinuđen da potraži alternativnu lokaciju, a stadion Partizana pokazao se kao idealno rešenje. Tako će navijači imati priliku da uživaju u vrhunskom evropskom fudbalu, iako bez prisustva publike zbog bezbednosnih protokola.

Informer

Stadion Partizana

U grupi sa Makabijem nalaze se portugalski Porto, španski Real Sosjedad, danski Mitjland i letonski RFS, što garantuje atraktivne utakmice na stadionu Partizana. Nažalost, to će se odvijati bez crno-belih, koji su eliminisani u kvalifikacijama za tri evropska takmičenja.

Odluka o korišćenju stadiona Partizana kao domaćeg terena za Makabi usledila je nakon što su se izraelski klubovi suočili sa poteškoćama u pronalaženju adekvatnih uslova za organizaciju mečeva. Pored toga, TSC Arena u Bačkoj Topoli, koja je bila razmatrana, nije zadovoljila standarde UEFA za grupnu fazu Lige Evrope. Tako je Lazetić, koji je dobro upoznat sa stadionom u Humskoj, predložio ovo rešenje.

Informer

Žarko Lazetić

Bez obzira na teške okolnosti, ljubitelji fudbala će ipak imati priliku da prate evropske utakmice u Beogradu, iako bez prisustva publike zbog političke situacije na Bliskom Istoku.