10.09.2024.

16:13

Foto: profimedija

Sport

Poznati stručnjak bez dlake na jeziku! Tadić nije trebalo da ode iz reprezentacije, potrebni su nam svi igrači!

Tadić se povukao iz reprezentacije nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj, što je izazvalo brojne reakcije u fudbalskoj javnosti.

- Mislim da Tadić nije trebalo da ode iz reprezentacije. Svi ovi igrači su nam potrebni, jer nemamo mnogo boljih. Kosta Nedeljković je pokazao izvanredne sposobnosti. Ako nastavi ovako, on će da bude budućnost našeg fudbala - rekao je Vjetrović za K1.

On je istakao da je sačuvana dobra atmosfera u reprezentaciji Srbije.

- SP i EP su se završili, nismo imali svađe među igračima, što je ranije bilo uobičajeno kod nas. To je sjajno i veoma mi se dopada. Atmosfera je sačuvana, što je odlično. Bilo je nesuglasica sa selektorom, a Tadićeva izjava da je najbolji nije bila dobra za kolektiv. Međutim, reagovali su dobro na tu izjavu, a Dušan je potom objasnio da je bila pogrešno protumačena - dodao je Vjetrović.

On je istakao da igrači moraju da osećaju pripadnost i ljubav prema reprezentaciji.

- Javnost im više smeta nego što im pomaže. Selektor mora da ih motiviše i pokaže da ima znanje i kvalitet. Dragan Stojković je bio veliko ime u našem fudbalu i trebalo bi da im bude motivacija. Čini mi se da je to delimično izgubljeno. Ne znam šta bi selektor mogao da uradi da vrati motivaciju i želju kod igrača. Klubovi takođe vrše pritisak na igrače da paze na svoju igru u reprezentaciji. Ako nemate motivaciju za svoju zemlju, možda ne biste trebali ni da igrate za reprezentaciju - objasnio je Vjetrović.

Srbija će 12. oktobra na svom terenu dočekati Švajcarsku u trećem kolu LN.

- Dolazimo u fazu kada igramo protiv ozbiljnih reprezentacija. Biće to veliki test i vrlo zahtevan za nas, ali se nadam da se ne bojimo igranja sa Švajcarcima kod kuće. Verujem da imamo dovoljno razloga i prilika da pobedimo - rekao je Vjetrović.

Fudbaleri Srbije će potom 15. oktobra gostovati Španiji.

- Španija će biti problem zbog kratkog vremena za pripremu, jer se utakmica igra nakon tri dana. Švajcarci su nas dobro 'zadužili', pa je vreme da im se odužimo. Ta utakmica će biti veliki ispit. Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović su zaslužili da igraju u reprezentaciji i ne smemo ih otpisivati tako lako. Mitrović je mnogo doprineo reprezentaciji svojim golovima, dok Sergej ima specifičan stil igre, ali je i on pružio mnogo dobrih partija. Nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da bismo se odrekli takvih igrača - zaključio je Vjetrović.