10.09.2024.

17:09

Foto: epaimages

Sport

"Građani" imaju pakleni plan! Ako ode Gvardiola novi trener će imati neograničen budžet!

Era Pepa Gvardiole na klupi Mančester sitija bliži se kraju. Španski strateg je na kraju prethodne sezone najavio da će sa "Etihada" otići u leto 2025. godine zbog čega se uprava kluba već neko vreme sprema na život bez jednog od najboljih trenera današnjice. 

Kako prenosi britanski "Mirror", plan Mančester sitija je da iskoristi odličnu finansijsku situaciju u klubu kako bi Gvardiolin naslednik imao odrešene ruke da pravi korekcije u timu. Navodno, "građani" su tokom prethodne dve sezone beležili profit od po 130.000.000 funti godišnje i spremni su da narednom treneru obezbede budžet od 300.000.000 funti za pojačanja! 

Na sve to, finansijska konstrukcija ukazuje da će Mančester siti ove sezone ostvariti rekordan profit čime bi situacija u kasi bila drastično bolja. "Građani" su nedavno počeli i rekonstrukciju stadiona pa će severna tribina uskoro primati dodatnih 6.000 navijača. 

Informer

 

Mančester siti, naravno, još uvek se nalazi pod istragom Premijer lige. "Građani" na duši nose 115 otužbi za kršenje finansijskog fer-pleja, a ukoliko nezavisna komisija utvrdi da je aktueni šampion Engleske kriv - kazna će biti rigorozna. Ipak, nadaju se u klubu da do toga neće doći budući da čitav slučaj traje od davne 2018. godine, a da do sada nijedna kazna nije izrečena. 

Bez obzira na budžet koji će Gvardiolin naslednik dobiti u Mančesteru jasno je da ga očekuje pakleno težak zadatak. Španac je tokom svoje ere na "Etihadu" osvojio neverovatnih 18 trofeja, među njima i prvu Ligu šampiona za klub, a svemu je dodao šest titula u Premijer ligi.