10.09.2024.

18:46

Foto: EPAimages

Sport

Na filmski način izbegao transfere! Osvajač Premijer lige pobegao iz klupskih prostorija kako ne bi promenio sredinu

Svašta se dešavalo na fudbalskoj pijaci tokom ovog leta, ali najbolja priča stiže nam iz Turske. Dobro... Možda ne najbolja, ali najsmešnija bez ikakve dileme. Naime, Danijel Amartej, nekadašnji osvajač Premijer lige u dresu Lestera, nikako nije želeo da napusti Bešiktaš i na filmski način uspeo je da izdejstvuje svoj ostanak u Istanbulu iako "orlovi" na njega ne računaju već mesecima. 

Al Šabab iz Dubaija dogovorio se sa turskim klubom oko obeštećenja za Amarteja, reprezentativac Gane pristao je na transfer nakon što je uprava Bešiktaša izvršila pritisak, a onda je odlučio da se ne pojavi na aerodromu. Snažni vezista nije želeo da uđe u avion koji bi ga odveo na potpis ugovora sa Al Šababom nakon čega je klub iz Dubaija rešio da odustane od čitavog posla. 

Vrlo brzo se za njegove usluge zainteresovao drugi turski klub - Ejupsor, ali je Amartej odbacio mogućnost da promeni sredinu, ovoga puta na još smešniji način. Naime, kada su čelnici Ejupsora došli na pregovore i potpis ugovora, as iz Gane je na sporedna vrata pobegao iz klupske zgrade i izbegao da promeni sredinu. 

Informer

 

"Amartej je jako čudna osoba... Dogovorili smo se sa klubom iz Dubaija, a on nije ušao u avion. Isto je bilo i sa jednom ekipom iz Saudijske Arabije. Kada smo se dogovorili sa Ejupsporom, samo je pobegao na zadnja vrata naše zgrade", ispričao je portparol Bešiktaša - Husein Jucel. 

Reprezentativac Gane prihvatio je moućnost transfera samo u Nemačku ili  Englesku, ali budući da je prelazni rok u pomenim zemljama već bio završen taj posao bilo je nemoguće sklopiti. Navodno, Amartej je prihvatio da klub napusti tokom zime, no, videćemo da li će Beškitaš uspeti da ga se reši. 

Danijel Amartej ima važeći ugovor do leta 2026. godine i jedan je od plaćenijih u sastavu Bešiktaša.