10.09.2024.

22:09

Foto: EPA Images

Sport

Mesija pitali ko je GOAT njegov odgovor sve iznenadio: Da, pitao bih ga za sliku!

Brojne razlike postoje među fudbalom i tenisom, ali jedna od posebnih je činjenica da najvažnija sporedna stvar nikada neće imati svog zvaničnog - GOAT-a. Kada govorimo o "belom sportu" to je, bez ikakve dileme, Novak Đoković, a srpski teniser u tenisu ima sličan status kao u fudbalu Lionel Mesi. 

Legendarni Argentinac pravio je čuda u dresu Barselone, na Mundijalu u Kataru je riznici trofeja doneo jedini koji mu nedostaje, a sada je na redu napad na titulu u Americi. Gde god se pojavi Mesi privlači ogromnu pažnju medija, a sada je za "SPORF" pričao o brojnim temama, između ostalog dotakao se i GOAT debate. 

Iako su mnogi očekivali da će za najvećeg sportistu svih vremena imenovati svog zemljaka - Dijega Armanda Maradonu, Lionel Mesi imao je drugačiji odgovor. Nakon gledanja kultnog filma "Poslednji ples", Argentinac je shvatio da boljeg od Majkla Džordana u svetu sporta nije bilo. 

Informer

 

- Kada je sport u pitanju mislim da je najveći Majkl Džordan. Bio sam inspirisan nakon što sam gledao seriju "Poslednji ples", želeo sam da saznam više o tome ko je on i šta je sve postigao. Mene je toliko ljudi pitalo za fotografiju, zašto ja ne bih mogao njega? Bila bi mi ogromna čast - ispričao je Lionel Mesi. 

Velike su šanse da će Mesi imati šansu da se susretne sa Džordanom i dobije sliku budući da od prošle godine brani boje Inter Majamija u MLS ligi. Legendarni košarkaš povremeno prati fudbalske utakmice, a nakon reči slavnog Argentina moguće je da će otići put Floride kako bi se dvojica najboljih u svojim sportovima upoznali.