10.09.2024.

22:48

Foto: AP PHOTO

Sport

Liga nacije: Spektakl u Amsterdamu završen bez pobednika, BiH otkinula bod Mađarima

Sjajna utakmica viđena je na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu, gde su ekipe vodile veliku borbu, smenjivale se u vođstvu, pa je na kraju podela bodova bila i napravednija. 

Holanđani su otvorili meč kako se samo poželeti može i već u drugom minutu poveli pred svojim navijačima. Kontra "lala" krenula je od golmana Ferbrugena, koji je dugom loptom pronašao Rajana Gravenberha, a ovaj odmah poslao napred ka Tijaniju Rajndersu koji je pobegao kompletnoj odbrani "pancera, a onda sa nekih desetak metara matirao Ter Štegena.

Uspeli su Nemci u nastavku da se konsoliduju i uspostave svoju igru, a onda su i u završnici prvog poluvremena stigli do preokreta. Prvo je u 38. minutu Deniz Undav svojim prvencem doneo "pancerima" izjednačenje i to pošto je iskoristio odbitak nakon šuta Florijana Virca. Samo sedam minuta kasnije usledio je novi šok za domaćina. 

Informer

Lopta je stigla na levu stranu do Undava, koji je klizeći u poslednjem trenutku uspeo da je pošalje u peterac, a na nju je natrčao Jozua Kimih i zatresao mrežu za potpuni preokret i muk u Amsterdamu. 

Drugo poluvreme počelo je onako kao je i završeno prvo - novim golom, ali u mreži Nemaca. Igrao se 50. minut kada je posle gužve u petercu gostiju, potpuno sam ostao Denzel Damfris i na asistenciju Brobija pogodio za 2:2. Očekivalo se da će u nastavku prštati na terenu i pasti bar još neki gol. Iako su obe ekipe do kraja imala po još neku šansu da postignu pogodak, rezultat je na kraju ostao nepromenjen. 

Informer

 

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u Budimpešti, gde je Bosna i Hercegovina uspela da odoli Mađarima i osvoji prvi bod ove sezone u Ligi nacija. Domaćini jesu bili bolji rival, ali nisu uspeli da stvore nijednu pravu šansu i iskoristi inicijativu na terenu. Tragičar Mađara bio je Barnabaš Varga, koji je nekoliko navrata ozbiljno zapretio, ali je golman Vasilj uspeo da sačuva svoju mrežu.

Posle ovih remija, Nemačka je vodeća u Grupi 3 sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Holandija, zatim slede BiH i Mađarska sa po jednim osvojenim bodom. 

Naredno treće kolo u Ligi nacija u okviru Grupe 3 na programu je 11. oktobra kada Nemačka gostuje Bosni i Hercegovini, dok Mađarska dočekuje Holandiju.