11.09.2024.

06:15

Foto: AP PHOTO

Sport

Murinjo šokirao Kostića: Možda će igrati na poziciji golmana

Kostić je u ponedeljak i zvanično postao novi igrač Fenerbahčea. Trener  Žoze Murinjo rekao je da dolazak Filipa Kostića donosi klubu nova rešenja i našalio se da će možda igrati na poziciji golmana.

- Otišao nam je kreativni levi bek i tu nam je nedostajao igrač. Kostić može da igra u bekovskoj trojci. Može da igra krilnog beka i levog veznog. U tom smislu, donosi mnogo rešenja za nas.  Možda će Kostić igrati na poziciji golmana - našalio se Murunji.

Informer

Pitanje je šta je Portugalac pripremio sa Dušana Tadića, koji je nedavno negodovao u dresu reprezentacije na Evropskom prvenstvu kada nije igrao od prvog minuta.

- Svaki igrač će igrati gde god je potrebno, to je naša filozofija. Imamo dobre opcije na svakoj poziciji, tako da sam veoma zadovoljan poslom koji je uradio naš menadžment u prelaznom roku - rekao je između ostalog Murinjo.

Fener će od Juventusa preuzet celu platu Filipa Kostića koja iznosi oko 2.500.000 evra po sezoni, a Turci će narednog leta imati mogućnost da otkupi srpskog fudbalera za oko 5.500.000 evra. 

Srpski fudbaler je u Juventust stigao 2022. godine iz Ajntrahta, a tokom dve sezone provedene u Torinu odigrao je 87 utakmica, postigao tri gola uz 15 asistencija. Ipak, novi trener "stare dame" Tijago Mota poručio je da za Kostića nema mesta u timu, pa je naš as rešio da potraži novu sredinu.