11.09.2024.

07:52

Foto: EPAIMAGES

Sport

Brazil pao u Paragvaju, Kolumbijci srušili svetske šampione (VIDEO)

Brazil je nastavio sa očajnim partijama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će 2026. godine biti održano u SAD, Meksiku i Kanadi. Posle osam odigranih mečeva imaju samo  deset osvojenih bodova.

Poraženi su na gostovanju Paragvaju a jedini pogodak postigao je 21-godišnjeg Dijega Gomeza iz 20. minuta.Pokušali su Brazilci da dođu barem do egala. Najbolje šanse u nastavku meča imali su Žoao Pedro, pa Vinisijus, ali promene rezultata nije bilo. 

Informer

Paragvaj je trenutno na sedmoj poziciji, koja će na kraju voditi u dodatne kvalifikacije. Brazilci su peti, ali samo sa bodom više od Paragvaja. Iz zone Južna Amerika plasman na Mondijal ostvariće šest prvoplasiranih selekcija, dok će sedma u Interkontinentalni baraž.

Fudbaleri Kolumbije upisali su četvrtu pobedu, pred svojim navijačima savladali su Argentinu rezultatom 2:1 (1:0).  Kolumbija prva došla do gola u  25. minutu, Moskera je glavom poslao loptu u mrežu. Gaučosi su do izjednačenja došli na samom startu drugog poluvremena, u 48. minutu je Nikolas Gonzales je postigao sjajan gol za 1:1. Desetak minuta kasnije posle faula sudija je pokazao na belu tačku a Hames Rodrigez je pogodio za konačnih 2:1.

Informer

 

U ostalim mečevima Bolivija je slavila na gostovanju Čileu 2:1, a Ekvador je kod kuće pobedio Peru 1:0, dok su Venecuela i Urugvaj su odigrali nerešeno (0:0).