11.09.2024.

08:33

Foto: Tanjug/AP

Sport

Haos u lažnoj državi se nastavlja! Polomiću vam noge, predsednik pretio igračima

Pomenuti fudbaleri su izbačeni iz reprezentacije pred utakmicu sa Kiprom u Ligi nacija. Selektor Franko Foda ih je suspendovao posle utakmice sa Rumunijom, jer su viđeni u Prištini u jednom noćnom klubu kako se provode.

To im nije prvi put, jer su i ranije partijali i viđeni u alkoholisanom stanju, a skandali su čuvani od medija i očiju javnosti. Međutim, sad su preterali, pa su su izbačeni iz tima. Haos se nastavlja, jer mediji u lažnoj državi navode je predsednik Saveza Agim Ademi bio toliko besan kada je saznao šta se dogodilo da je igračima poručio da će im "polomiti noge“.

Igrači, ipak vrde da nije bilo nikakvog konzumiranja alkohola, ali odluka selektora ostaje na snazi.

- Odluka koja je doneta u vezi nas nije fer, a glasine koje kruže o tome uopšte nisu tačne - rekao je  Arijanet Murić, sada golman Ipsviča. On je objasnio da je zajedno sa fudbalerom Lila Edonom Žegrovom i članom Frajburga Florentom Musliuom zaista izašao uveče, ali na večeru, a ne kako bi se provodio i pio alkohol.

Odluka o izbacivanju doneo je selektor.

- Odluka koja je donesena uopšte nije fer. Nije istina ono što se priča. Sve je laž - poručio je Murić koji je pre lažne države odigrao jedan meč za mladu selekciju Crne Gore.
 

Podsećamo da je skandal viđen na utakmici tzv. Kosova u Larnaki, gde se igrao meč drugog kola Lige nacija između Kipra i lažne države. Nekoliko navijača kiparske reprezentacije, istakli su transparent "Kosovo je Srbija" na ogradu tribina. To su primetili igrači tzv. Kosova i nisu želeli da nastave meč dok obezbeđenje nije uklonilo transparent.