11.09.2024.

08:50

Foto: epaimages

Sport

Novi šiptarski skandal! Napadač Čelsija ponosno pozirao sa zastavom zločinaca i terorista

Fotografija se pojavila na društvenim mrežama, a na njoj doskorašnji fudbaler Čelsija, koji je na pozajmici u Evertonu, ponosno nasmejan pozira za zastavom terorista koji svirepo ubijaju Srbe.

Broja je inače poreklom iz albanskog grada Koplika, imao je pravo da igra i za Englesku što je odbio i od 2019. godine je reprezentativac Albanije.


Ovo je već drugi ispad u samo nekoliko dana sa zastavom terorističke organizacije UČK koja se prethodno pojavila na tribinama tokom meča Albanije i Ukrajine u Ligi nacija. Na toj utakmici bio je istaknut i transparent "Kosovo je Albanija“. S druge strane u Larnaki susret Kipra i takozvanog Kosova prekinut zbog zastave "Kosovo je Srbije“ koju su istakli navijači sa Kipra.

Broja je bio  veliki talenat Totenhema i Čelsija, gde je proveo 11 godina. Iako je mogao da igra za englesku reprezentaciju i dobio poziv za U-21 selekciju, odbio je i od 2019. igra samo za Albaniju.

Inače, zastava "OVK" sve češće se pojavljuje na utakmicama reprezentacija Albanije, Kosova i Švajcarske. Viđena je na Evropskom prvenstvu, zbog čega su Švajcarci kažnjeni, a prošle nedelje je istaknuta i na utakmici tzv. Kosova i Rumunije u Prištini. Član je Evertona od avgusta ove godine, jer ga je Čelsi pozajmio klubu sa Gudison parka. U Premijer ligi je odigrao 66 mečeva za Čelsi, Fulam i Sautempton, a postigao je i osam golova. Prema portalu "Transfermarkt", njegova vrednost je 22 miliona evra.

Informer