11.09.2024.

14:23

Foto: Reuters

Sport

Ništa od rušenja slavnog "San Sira"! Zvezdini rivali u Ligi šampiona odustali od megalomanskog projekta, ovo će biti rešenje!

Iako su Inter i Milan imali ambiciju da sagrade dva nova stadiona na drugoj lokaciji, visoki troškovi su ih primorali da promene plan.

Prema pisanju lista Korijere dela Sera, oba kluba su donela odluku da zajedničkim snagama ulože u renoviranje San Sira, što bi trebalo da ih košta oko 700 miliona evra, daleko više od prvobitno planiranih 400 miliona. Ovaj predlog biće iznet gradonačelniku Milana, Bepeu Sali, pre nego što se krajem meseca donese konačna odluka.

Razlog za ovakav obrt je jednostavan – izgradnja dva nova stadiona bi koštala oko milijardu evra po stadionu, što je previše za italijanske klubove u trenutnim uslovima. Umesto toga, Inter i Milan će podeliti troškove i zajednički renovirati svoj legendarni dom, čime će osigurati održivost San Sira za naredne tri decenije.

Ova odluka predstavlja konačan prelom za oba velikana, čuvajući tradiciju i istoriju ovog kultnog stadiona, dok istovremeno planiraju da modernizuju i poboljšaju njegove kapacitete i infrastrukturu za buduće generacije navijača.