11.09.2024.

13:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Novo pojačanje u Humskoj! Partizan pronašao krilo u francuskom velikanu! (FOTO)

Mladi fudbaler stiže bez obeštećenja, a francuski klub će umesto toga dobiti procenat od njegove buduće prodaje.

Furer će danas doputovati u Beograd, gde će proći lekarske preglede i potpisati ugovor sa crno-belima. Ovaj transfer dolazi kao zamena za Ksandera Severinu, koji je pred potpisom za Makabi iz Haife, a Partizan će od tog transfera zaraditi 1.200.000 evra i procente od buduće prodaje.

Crno-beli su, odmah nakon što je postalo jasno da Severina napušta klub, počeli da traže zamenu. Razmatrane su opcije da se ostane sa trenutnim kadrom ili da se uloži u provereno pojačanje, ali je na kraju odlučeno da se Partizan okrene budućnosti i uloži u mladog Furera.

Pape Furer, koji je do sada igrao uglavnom za B ekipu Liona, specijalizovan je kao krilni napadač i koristi se desnom nogom, ali je sposoban da pokriva i centralne ofanzivne pozicije. Partizan u njemu vidi projekat za budućnost, s planom da se igrač razvija i stasava u prvoj ekipi već ove sezone.

Ako sve bude teklo po planu, Senegalac bi mogao postati važan adut crno-belih u budućnosti, a navijači Partizana sa nestrpljenjem očekuju njegov debi na stadionu u Humskoj.