11.09.2024.

14:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Branko Radujko menja Šurbatovića na mestu generalnog sekretara FSS!

Informaciju je prvi preneo portal "Hotsport", a Informeru je iz rukovodstva FSS potvrđeno da će se imenovanje Radujka dogoditi u petak.

Tog dana biće održana sednica Izvršnog odbora srpske kuće fudbala, a na dnevnom redu biće dve tačke. Prva je usvajanje zahteva sa prethodne sednice o razrešenju dužnosti Jovana Šurbatovića, a druga tačka dnevnog reda su kadrovska pitanja. Predlog za novog generalnog sekretara je Branko Radujko i on će dobiti većinsku podršku od članova Izvršnog odbora.

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u FSS, Radujko će na funkciju stupiti u petak.

- Nakon rastanka sa Šurbatovićem, cilj je bio da se što pre pronađe rešenje za generalnog sekretara. To će biti Radujko. U petak će biti održana sednica Izvršnog odbora, članovi su već dobili pozivnice, a glavna tačka dnevnog reda biće imenovanje novog genseka - napominje izvor upućen u dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije.

Informer

Radujko je u prethodnom periodu bio direktor Carina Srbije, a bio je savetnim pokojnog premijera naše zemlje Zorana Đinđića. Takođe, bio je savetnik premijera Zorana Živkovića, kao i generalni sekretar bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Pre toga, upravo je Tadiću bio specijalni savetnik zadužen za regionalnu politiku.

Podsetimo, doskorašnji čelnik Šurbatović smenjen je prošle nedelje, a najviše mu se zamera to što je reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo otišla sa avionom hrvatskih registarskih oznaka. Sa njim iz Saveza otišao je i doskorašnji direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, a potom su obojica opleli po selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koga su optužili da je jedini nedodirljiv.