11.09.2024.

23:55

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Sport

Mbape traži svoje pare! Odbio da se dogovori sa "svecima"!

Mbapeovi advokati i rukovodstvo PSŽ sastali su se danas u Parizu i to na poziv pravne komisije francuskog fudbalske lige, kako bi se dogovorili oko spora vezanog za isplatu plata i bonusa. 

Francuski reprezentativac, koji je ovog leta prešao u Real Madrid nakon što mu je istekao ugovor sa "svecima", već mesecima tvrdi da mu bivši klub duguje 55 miliona evra na ime plata i bonusa. S druge strane, čelnici sa "Park prinčeva" se brane činjenicom da se Mbape obavezao da neće tražiti bonuse kada je potpisao produžetak saradnje 2022. godine.  

Posle dvosatnog sastanka nije pronađeno nikakvo rešenje, pošto je Mbape odbio bilo kakav dogovor. PSŽ je u izdatom saopštenju naveo da je zadovoljan saslušanjem pred komisijom i podsetio da je Mbape ranije dao "jasne, javno ponovoljene i privatne obaveze koje se moraju poštovati, pošto je od kluba dobio beneficije bez presedana tokom sedam fantastičnih godina u Parizu".

Komisija francuske lige tražila je od obe strane da razmotre mogućnost medijacije (alternativni način rešavanja sporova u kojem učestvuje treće nezavisno lice), ali su advokati fudbalera odbili. Oni će u narednim danima morati da odluče da li će na kraju pristati na medijaciju ili će se ipak obratiti Sudu rada u Francuskoj.