12.09.2024.

11:36

Foto: profimedia

Sport

Vidićev bivši saigrač završio iza rešetaka! Osvojio Ligu šampiona sa Junajtedom, a sada mora u zatvor!

Bivši vezista osuđen je na 30 dana zatvora zbog navodnog neplaćanja alimentacije, ali bi kaznu mogao da izbegne ukoliko plati dug od 50.000 evra.

Odluka je doneta prošle nedelje od strane sudije za porodične sporove u njegovom rodnom gradu Porto Alegre, ali je tek sada postala javna. Prema izveštajima uglednog brazilskog sajta GZH, Andersonu je ponuđena mogućnost da služi kaznu u "poluotvorenom" režimu, gde bi tokom dana imao pravo da radi ili se obrazuje van zatvora, ali bi noći provodio iza rešetaka.

Ovo nije prvi put da se ime bivšeg fudbalera povezuje sa pravnim problemima. Pre tri godine, Anderson je bio optužen za učešće u pranju oko pet miliona evra putem kriptovaluta, a tada je brazilski list "Globo" izvestio da je bio pod istragom zajedno sa još sedam osoba zbog sumnje da su novac preusmeravali sa državne berze.

Anderson je karijeru završio u 31. godini, nakon što je igrao za klubove poput Gremija, Porta, Fiorentine, Internacionala, Koritibe i turske Adane. U dresu brazilske reprezentacije nastupio je osam puta, dok ga ljubitelji fudbala najviše pamte po periodu u Mančester junajtedu, gde je delio teren sa srpskom legendom Nemanjom Vidićem.

Pored fudbalske slave, čini se da Anderson sada mora da rešava ozbiljne pravne izazove u svojoj domovini.